About us

Sundqvist Motorsport – ett familjeteam

Vi är det lilla familjeteamet som bygger på två bröder med ett genuint rallyintresse som fått våra familjer & vänner att engagera sig och besöka Sveriges många metropoler.

Fredrik


Fredrik eller Figge som de flesta säger är förare och även den som får anses vara ansvarig för Ford-sektionen av Sundqvist Motorsport.

Efter många års uppehåll från rallytävlande så gavs åter möjligheterna att börja tävla igen nu när lägenheten bytts mot villa med ett ordentligt garage.

Figge är sedan ett antal år tillbaka gift med teamchefen Marielle och nu far till Emilia och Ebba.

Han har hunnit bli 39 år gammal och är sedan maj 2022 glad falubo. Jobbar som chef för kommunkontoret och biträdande kommunchef i Hofors.

Micke

Micke är storebror och ordinarie Co-driver i Fiestan. Men Micke kan mer inom rally än att enbart läsa noter, han har nämligen själv två rallybilar i garagen.

Micke åkte sin första tävling 1995 och har sedan dess åkt några rallyn per år i många olika bilmärken.

Micke eller Mikael som han egentligen heter har bosatt sig med familjen i Järle ett par mil norr om Örebro. På den lilla gården Åboda bor även fru Anki, som även är Co-driver men också döttrarna Clara och Alva. Clara har även hon kartläsarlicens och ett brinnande rallyintresse.

När Micke inte löper eller åker rally så är han chef för lantmännen maskin i Örebro och Askersund.

Övriga teamet

Mattias – mekaniker

Mattias Hjalmarsson är teamets pedant och ordningsman men framför allt en grym mekaniker. Eftersom han själv är en snabbåkade VOC-åkare känns det alltid tryggt när Mattias med.

Första gången han var med Sundqvist Motorsport så hade han det tvivelaktiga nöjet att byta drivaxel i skogen på Fiestan, liggandes i en mindre myrstack….. kommentarer överflödiga men vi är tacksamma att han fortsatt;)

Till vardags är han chaufför på Ängsgårdens Åkeri och bor precis som delar av teamet i trakterna kring Järle på gården Mosstorp.

Daniel – mekaniker

Daniel är teamets senaste tillskott och rackarnas duktig mekaniker som hittar lösningar. Daniel kör själv både folkrace och cross så livet med motorljud finns i blodet.

Daniel har många förtjänster och är noggrann och snabb. Däremot är vi som alltid tacksamma om det inte är Daniel som sköter kartan då han kanske inte alltid har den snabbaste vägen i inställd på GPS:en.

När det inte är rally så jobbar Daniel på Swecon som reparatör och bor i Ervalla.