Det går framåt men visst är rally motigt ibland! Amazon luftas i helgen!

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till Det går framåt men visst är rally motigt ibland! Amazon luftas i helgen!

Ja rally är som sagt det bästa och det sämsta som finns. Den känslomässiga berg och dalbanan pågår 365 dagar om året. Som jag skrev i förra inlägget så var det ganska mycket som måste fixas efter Kolsva.

Att få bort den inre styrleden var sjukt bökigt och krävde våld, värme, mer eld och två grannar med stora rörtänger. Men tillslut besegrades den och den nya kunde komma på plats, drivaxlar monterades, spindlar, bromsar ja till och med däcken kom på plats. Lådan fick ny olja, sen provkörning i garaget….. hjulen snurrar och inget synbart läckage – glädje och rejält på väg upp i bergbanan. Lägger i en högre växel och varvar lite där bilen hänger på pallbockarna. Går fint…. eller nej det är en stor pöl av ny röd olja under bilen. Var kommer det ifrån? Det visade sig vara ett symmetriskt runt hål på ovansidan av lådan. Nu får det vara nog, lådan ska bli som ny så i nästa vecka lämnas hela bilen in till Sellholm för genom gång av låda, diff och axlar.

På söndag ska bättre begagnad ruta monteras och förhoppningsvis får vi på den nya huven också. Så ett par steg fram och några tillbaka men förhoppningsvis är Fiestan raceklar till Rikspokalen i Örebro i början av oktober.

I dag styr Micke och Anki ner till Trollhättan med den röda fina Amazonen. Vi håller fingrar och tår för att det ska hålla och att de inte planterar i skogen. Kör hårt är uppdraget från Sundqvist Motorsport!


No Comments

Leave a comment