Det verkar bli rally nästa helg!

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till Det verkar bli rally nästa helg!

I söndags formligen vräkte anmälningarna in till SM-deltävlingen East Sweden Rally 4-5 september. Inte konstigt med tanke på att vi är många som vill ta på oss lekdräkten efter detta miserabla rallyår, där rubriken brukar vara Inställt!

Lider med de närmare 50 ekipage som nu inte får vara med efter en hård gallring. För egen del var söndagsångesten total när bara de fyra officiella SM-klasserna översteg de 100 som var gränsen, skulle vi gallras bort med tanke på att vi missat årets två första SM-tävlingar. Men nu verkar tävlingsledningen tillfreds över att 102 anmälda ska få ut och gasa i skogen.

Ja vad är det då som väntar? Sju specialsträckor om totalt nästan 10 mil ska avverkas nästa lördag. Vi ska försöka hålla bättre fart från start än vad som varit fallet på slutet. Detta kommer inte bli lätt med tanke på jag inte kört en meter på grus i år utan bara 10 mil på fina isiga vägar. Hoppas att rattrosten inte är alltför stor. Nervös? JA

Tyvärr blir det ingen publik vilket känns otroligt trist. En del av mig slås av liknelsen att en badstrand fylld av människor som tittar på solen och kanske sina lekande barn är ok men att vara i skogen och titta på en väg där rallybilar gasar förbi är något helt annat. Klart man inte ska ha läktare eller större publikplatser – då fixar man inte avstånden – men enligt mig så är tjusningen att titta på rally att vara ute i skogen och helst hitta en egen sväng att njuta av världens bästa underhållning. Skyller på inget sätt på arrangören som jag istället vill rikta min djupa tacksamhet till över att man kommer arrangera en grym SM-tävling i en tuff tid. För att inte tala om alla hjältar till funktionärer som kommer tvingas avvisa åskådare som inte respekterar beslutet med publikfritt. Så snälla respektera beslutet så att tävlingen kan genomföras!


No Comments

Leave a comment