Drygt 3 veckor kvar till Lima

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till Drygt 3 veckor kvar till Lima

Det snöar och är fortsatt god tillgång på vinter i Falun, så vad passade då bättre än att ta ut och provstarta Fiestan. Lite nervös var jag, har inte haft igång bilen sedan i början på november och det har bytts en hel del saker. Baland annat hade Micke och jag en härlig dag i garaget då bränslepumpen byttes. Nu vet vi hur man gör och hur konstruktionen är tänkt att fungera.

Alla som varit i kontakt med rally vet att det är 85% (nästan) världsmästare och 15% förståsigpåare. En av alla dessa förståsigpåare berättade för mig när jag hade köpt bilen 2017, att bränslepumpen måste man byta minst en gång per år…… Så efter säsongen 2022 var det så dags. Eftersom den kostade nästan 9000kr så får vi hoppas att den kan pumpa mer än en säsong:)

Något annat som också är nästan gratis är vinterdäcken. Eftersom vi äntligen ska köra SM på vintern så var det bara att ta steget från 16″ till 15″. Hoppas klara mig på 6st nya däck men skulle känna mig trygg med ett par begagnade, så om någon har ett par Pirelli WJ 185 så skrik till.

Bilen startade dock så fint, så efter att hon fått stå i duggregnet en liten stund och höra motorn mysa så kunde jag backa in igen och torka av bilen.

Om dryga 3 veckor är det så dags för att ta med hela teamet till Lima för ett par dagars rekreaktion för själen. Det ska bli sjukt roligt att få köra igen, vilket startfält det är denna gång. Nu hoppas och tror att det mesta ska vara på plats med bilen!

Vi ses i skogen!


No Comments

Leave a comment