En höger 5 som nyper 2, anmälda till Kolsva

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till En höger 5 som nyper 2, anmälda till Kolsva

I kväll har jag börjat återställningen av bilen så att den är redo om två månader när det åter är dags att få tävla, SM-deltävling Kolsvarundan 16-17 augusti. Micke och jag ska försöka att bygga vidare på helgens positiva utveckling där både körning, noter och samspelet i bilen bara blev bättre och bättre.

Jag fick idag frågan från idag från en kollega som vet föga om rally ”Hur vet du hur du ska köra?”. Klart relevant fråga när hon förstod att vi inte åkte på en bana!
Svaret på frågan är ju enkelt, noterna, men klyschor är en del av all sport så därför säger jag samspelet i bilen, där man hjälps åt att hitta rytmen. Noterna är meningslösa om de inte kommer i rätt takt och lagom lång tid innan varje händelse.

Ibland uppstår det dock lite brister i kommunikationen, ofta beror det på att jag inte tar in information som kommer, vilket brukar resultera i att jag släpper gasen i onödan….

På sträcka 4 så hade vi ett bra flyt, efter en raka kom noten höger 5, men ungefär i första bilden kommer tillägget nyper 2 vilket betyder att mitt i svängen så nyper det till och svänger betydligt mer.

Fler bilder finns inte i serien men sen är vi ute och åker en runda i hagen innan vi tar fart och försöker komma över diket igen och ut på vägen.

Jag var lugn och såg det positiva i att vi hade fått upp farten och minskat säkerhetsmarginalen. Micke kanske inte fullt ut såg detta som något positivt i detta nu:) Men håll med om att det blev effektfullt.

För er som såg från WRC på Sardinien i helgen så kunde ni se att detta händer även i VM och de ekipage som är bäst i världen så den som tycker, att detta inte borde ske har aldrig åkt rally själv!

Nu tar vi lite ledigt över midsommar så kommer nästa uppdatering från garaget efter helgen!

Glad midsommar på er!


No Comments

Leave a comment