Grym lördag i E-tuna

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till Grym lördag i E-tuna

Ja det var så länge sedan så man hade nästa glömt bort hur det var att köra rally. Men i går var det äntligen dags att få ta på sig lekdräkten igen (den nya ska sägas:) ).

Denna gång var det Figge och Micke som skulle få en heldag i skogen kring Eskilstuna. Fem fina sträckor var det, tyvärr blev första sträckan struken då det var en otrevlig seriekrock, flera av er har säkert sett den, Alexanders och Fredriks film visar varför det generellt är viktigt att fortsätta utveckla säkerheten i vår sport. Så till alla bakåtblickare som säger, varför ny personlig utrustning, tracking-GPS mm. – vill jag bara understryka att jag inte håller med er!

.

Vi fick trots denna start en fantastisk dag i skogen. Bilen kändes bättre än någonsin och vi hade sjukt kul.

Här på SS3 (vår andra sträcka) började vi få upp farten och tiderna blev riktigt konkurrenskraftiga.

Vår Fiesta är enligt grupp N reglementet, det betyder att vi har ca 185hk och när klasserna slås ihop tävlar vi mot bilar med mer än 300hk, sek-låda mm. Att då få slå ett antal av dem är alltid kul. Vi hade en ordentlig fajt om en top fem-placering men fick ge oss och blev 6:a i en klass på 18st är ett resultat vi är nöjda med.

Ett stort tack ska riktas till Anki, Clara, Alva och Dag (alla Sundqvist) som bistod under dagen och såg till att vi hade soppa i bilen och mat i magen! Utan er hade det inte blivit något race, eller vi hade i alla fall inte tagit oss i mål!

För er som undrar över Mickes fråga på slutet på SS5, ja bilen var med och bakvagnen tycks ha klarat den fula vänsterböjen:)

.

Idag har bilen bara tvättats av och placerats i garaget i väntan på Laxå om knappa två veckor för nu har rallyhösten börjat!


No Comments

Leave a comment