Längtar efter rally

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till Längtar efter rally

Får börja med att önska alla läsare en god fortsättning och ett gott nytt 2021. Min rallyabstinens är på bristningsgränsen till mentalt sinnesrubbat tillstånd. För att lugna ner mig får man titta på lite incar-filmer och även klappa lite på rallybilen. Bjuder på ett härligt minne från året som gick nedan:)

Jag har länge tänkt att man behöver uppmärksamma de som är med och skruvar och även de tappra människor som är med som funktionärer på sin fritid. Ni är våra hjältar, tack vare er får vi leka rallystjärnor…:)

Denna gång tänkte jag göra en kort intervju med Mattias Hjalmarsson som har den goda smaken att vara en del av Sundqvist Motorsport.

Att slippa bry sig om skruvandet på tävlingar utan bara säga hur man vill ha det är en lyx och ynnest.

Mattias är ”servicechef” och ansvarig för bilen under tävling. Det är också han som ser till att det är koll på saker inför tävling och väl är på plats så tråcklar han sig in på förarplatsen och ansvar för besiktning, däcklistor mm.

Snabbkollen!

Så vem är då Mattias?

Ålder: 30

Civilstånd: Flickvän

Jobb: Lastbilschaufför

Bor: På landet några mil norr om örebro (järlesträckan)

Egna rallyerfarenheter

Mattias har gott om egna rallyminnen och har fortfarande en 940 VOC i garaget även om det tävlas lite sparsamt.

Roligast tävling jag kört:

Att få köra rally är ju bland de roligaste jag vet, så en ganska svår fråga men alltid roligt att köra rikspokalen eftersom jag bor på/i kring järlesträckan. Men en annan tävling som jag gillar skarpt att köra är Edane.

Sämsta tävlingen jag kört: Helt klart marknadsnatta 2017.

Första klassegern kom i följande tävlingen:

Lite osäker men tror att första klassegern vart Bergslagsrallyt 2018.

Därför är jag med i teamet!

Så av alla saker man kan göra på sin fritid varför vill du vara med i detta lilla team?

Svar: Det är helt enkelt ett härligt gäng som jag gärna hjälper när dom behöver.

Vad är det bästa med en rallyhelg?

Svar: Ja det är mycket som är bra med en rallyhelg. Men framförallt folket runtomkring men även motorljud, doften utav avgaser, att få hjälpa till mm.

Vad behöver Sundqvist Motorsport fixa till inför nästa år?

Svar: Jag tycker inte det behöver bli någon ändring, är bra som det är.

Vi på Sundqvist Motorsport säger stort tack!

Samarbeten 2021

Under flera år har vi på Sundqvist Motorsport haft en fin stöttning från STAGA i Linköping. Eftersom vi har Covid som en ständig följeslagare så är det svårt att landa i vad som kan ske under 2021 men ambitionen är fortsatt att vi kommer fortsätta att utveckla vårt samarbete under de kommande åren.

Status på bilen

Ja i brist på tävlingar så har bilen fått välbehövlig omvårdnad. Om vi börjar framifrån så är det nya spindlar, hjullager, bromsskivor, belägg och drivaxlar. Inte så mycket att säga om detta mer än att vi testar M-Sport i kraftöverföringen denna gång och hoppas att det ska hålla bättre och eftersom M-sport inte längre gör belägg till vår nästan nya bil så får vi testa EBC-belägg.

Fjäderbenen har varit hos Öhlins för service men är nu hemma igen och monterade, eftersom det inte tävlas något så har vi istället fått fördjupa oss i inställningsmöjligheterna som faktiskt är större än vad jag förstått så det vore minst sagt kul att nu få testa på riktigt och inte bara i garaget. Vem vet vi kanske kan åka något fortare….. eller ja vem vet:)

Ja vad är det mer, nya bromsar bak, olja i motor & låda och bromsvätska och lite små pill.

Vad är då kvar att göra, kanske lite lackering och ev. ny rallydator så att Micke får något nytt att lära sig.

Så vem vet när det blir tävling igen men håll er friska och vaccinera när det blir möjlighet till det så kanske vi kan återses i skogen igen!


No Comments

Leave a comment