Magiska förutsättningar i Lima!

Posted by | No Tags | Uncategorized | 1 kommentar till Magiska förutsättningar i Lima!

Ja det var med lite blandade känslor som vi åkte till Lima. Micke och jag sa i julas att vi ska åka några tävlingar i vinter, dock inte LBC-Ruschen i Lima då det inte gått bra, vägarna har varit dåliga etc.

Årets enda vintertävling blev självklart Lima, det är vi sjukt tacksamma för. Det var en magisk lördag, strålande sol, några minusgrader, kärnis och snövallar som om inte detta var nog så var startnummer 63 nästintill idealiskt.

Men vi ska börja några veckor tidigare , i början på februari så skulle jag starta igång Fiestan och det gick inge vidare. Hon gick bara på två cylindrar och felsökningen började. Efter lite detektivarbete visade sig att databoxen hade havererat så nu fick motorbyggaren Nille på UltraMotors göra en insats. Sjukt bra service, han var intresserad av att inte bara laga boxen utan ställa frågor för att se om något skulle justeras, nu är bilen mer lättstartad och går som en klocka även på tomgång. Tack!

Med viss nervositet för att felet skulle uppstå igen så gav jag mig iväg mot Dalarna. Eftersom Emilia 2 månader inte var direkt pigg på att åka på sin rallypremiär i vinter och kyla kunde inte heller Teamchefen Marielle följa med. Nu fick istället Anki, Clara och Alva ta hela ansvaret för serviceteamet (ett ansvar de fixade helt galant).

Efter en mycket trevande start med stor nervositet så började vi gasa mer och bromsa mindre på SS2. Nedan är en film från just den andra sträckan.

Vi hade nya Michelin däck som höll fantastiskt bra, bytte inte ett däck och när vi väl var i mål så hade dubben på sin höjd blivit lite avrundad och gummit såg fortfarande nytt ut. Skillnad var det i Lima 2018, då blev det i princip helt dubbrent till följd av allt grus som var framme då.

Den sista sträckan var drygt 3 mil lång och det kändes i armarna och i huvudet. Hade inte varit fel med en lunchpaus men vi klagar inte denna dag då det var gnistrande sol, inte en enda begärtid och 10 mil ss totalt.

Här är en incar från sista sträckan och det märks att man inte är hundra fokuserad hela tiden, då det är många onödiga släpp.

Väl i mål så fick Micke och jag kliva upp på scen och motta en härlig pokal:=)

Stort tack till Alva, Clara och Anki för att ni la en helg i Dalarna! Stort tack självklart till Micke för en sjukt rolig dag i rallybilen och bra noter! Nu blickar vi framåt och letar nya mål.

Nästa tävling är tänkt att vara i Sigtuna, då ska Micke köra och jag läsa i den röda Volvo Amazonen.


One Comment

Micke says:

mars 17, 2020 at 10:19 f m

Tackar och bockar för en mycket rolig dag i Fiestan

Reply

Leave a comment