Över 100st startande i Kolsva, Rally Neste Finland

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till Över 100st startande i Kolsva, Rally Neste Finland

Om drygt en vecka är det äntligen så dags igen att ge sig ut på rallyvägarna, detta i nästa SM-deltävling, Kolsvarundan. När anmälan stängde i söndags var det drygt 100 startade varav 19st i vår klass, otrimmat 2WD.

Micke har själv kört tävlingen för några år sedan och har berömt de roliga och snabba vägarna. Mitt minne från denna gång var ett växellådsbyte på servicen efter att ha åkt Köping-Järle ToR på en riktigt bra tid.

Bilen ska nu vara i princip klar för race, igår gjordes en välbehövlig hjulinställning (dyr sådan) så vi får hoppas att den ger resultat. Sundqvistmotorsport har denna gång tagit in ett extern mekanikerhjälp för i form av Mattias Hjalmarsson och Emil Huss. Vi hoppas att det mest ska vara tankning och byta däck men vem vet….

Tyvärr finns inte Andréas Petersson med med sin fina röda Fiesta ST pga bruten arm men två andra Ford Fiesta ST står på startlinjen i form av Rasmus Bergström och Alexander Grehn. Målsättningen är att ha kul men också ta ett seg närmare dessa båda herrar som brukar ha grym fart.


Rally Neste Finland

Snygga i rallyskogen:)

Marielle gav mig en resa till Finland i födelsedagspresent, denna fick vi njuta av i helgen. WRC-eliten kör helt omänskligt fort på vägarna och med kontroll. Bara att lyfta på hatten och förundras.

På de sträckor som vi stod så körde de svenske riktigt bra. Både Johan K och Patrik F körde fort och snyggt, trist för herr Flodin att det var så mycket strul. Kul också att båda kör i Kolsva.


No Comments

Leave a comment