Rikspokalen 2021 genomförd

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till Rikspokalen 2021 genomförd

Ja så var årets härliga rallyhelg i Järle över för denna gång. Förra året blev ju tävlingen inställd på grund av pandemin men äntligen fick vi köra på de fina vägarna runt Ervalla och Järle. I år kom en ny sträcka med som gick kring Glanshammar, en riktig höjdare enligt mig. Krokigt och trångt (precis som det ska vara).

För andra helgen i rad satt Mattias Andersson i högerstolen. Samarbetet har funkat allt bättre och på sista sträckan så flöt det på riktigt bra. Stort tack Mattias för två roliga helger!¨

Resultatmässigt så försvarade vi tredjeplatsen från 2019 så det känns som att vi har hedern i behåll:)

Här får ni möjlighet att åka med på SS1. Visst är det något speciellt att få åka förbi sitt barndomshem och utanför postlådan dra i femte växeln .

Som ni kanske hörde i filmen så toppade vi 165km/h och då ligger vi på varvstoppen, vilket vi gjorde i 2km. Samtidigt är det ju svårt att mäta sig med exempelvis volvobilarna som toppar 200km/h.

Tidsmässigt så var SS2 kanske vår bästa sträcka.

Denna helg är ju så mycket mer än bara själva tävlingen, träffa gamla kompisar och när stora delar av familjen var på plats och tittade på så peppar ju det också rejält.

Sundqvist Motorsport hade även en andra bil. Micke och Anki åkte Amazon och gjorde det med den äran. De blev femma i klassen med en grym tid på SS1. Tyvärr har jag ingen incar från deras bil.

Nu är det bara att börja fixa bilen igen, fjäderbenen måste bort och renoveras då höger fram har fått sig en liten knäck.


No Comments

Leave a comment