Sånt som tar tid, kraft och pengar

Posted by | No Tags | Uncategorized | Inga kommentarer till Sånt som tar tid, kraft och pengar

På torsdag så lastar vi bilen och beger oss till Nyköping, för oss är det den riktiga SM premiären 2019, vi åkte ju Bergslags men i den öppna klassen. Nervös och förväntansfull.

Det som jag tror alla som håller på med denna sport fått erfara är hur mycket pyssel, tid och pengar det går åt för att komma till start. Bilen ska vara tävlingsklar oavsett om det är en liten sprint eller en tävling över flera dagar. Däck måste köpas in och komma på rätt fälg, helst ska man ju ha hyfsat rätt gummiblandning så att man har fäste mer än den första eller den sista kilometern, någon behöver vara köra service och bistå med tankning av bil och kropp. Minst en natt på någon form av hotell behövs allt som oftast, då det är begränsat antal tävlingar som körs i Stockholmsområdet.

Helgens planering är inget undantag. Avfärd torsdag kväll, anmälan fredag morgon därefter rekognosering, serviceteamet i form av Marielle, Clara och Micke Ollas sluter upp och man kan släppa den delen. Besiktning mellan 13-14. Andas och sen startar vi för kvällens sträckor.

Om bilen är hel så får vi sova några timmar innan morgonsträckorna går igång. Lunch- och serviceuppehåll någon timme – sen ska sista etappen starta. Förhoppningsvis är vi i mål framåt kvällen, lastar och beger oss hemåt (som den säkra chaufför man är).

Så varför skriver jag detta, tycker jag synd om mig själv? Verkligen inte, detta är det bästa jag vet och det är därför man fixat och trixat under mer än en månad för att få till det. Detta är mer än en tävling det är ett logistiskt pussel, ett projekt som Sundqvist Motorsport gör tillsammans.


No Comments

Leave a comment