Summering av säsongen 2019

Posted by | No Tags | Uncategorized | 2 kommentarer till Summering av säsongen 2019

Ja nu får man väl konstatera att rallysäsongen 2019 för vår del är över och det är läge att göra ett bokslut.

Målsättning inför säsongen

Om vi börjar med målsättningen som sattes upp, åka 4st SM-tävlingar, fixa en uppklassning, många mil i tävlingsfart, ha kul samt minst 1 pokal.

Utfallet

Vi lyckades inte riktigt med målet om fyra SM-tävlingar, Bergslagsrallyt, Gästabudstrofén samt Kolsvarundan. Där vi tänkt komma till start men inte lyckades var East Sweden Rally i Linköping. Anser dock att vi hade giltigt förfall eftersom vi i Kolsva några veckor innan fick ett rejält haveri med både plåtskador och växellåda i behov av stor omvårdnad. Så efter att ha renoverat bilen för ca 40tkr så fanns varken tid eller pengar att komma till start. Men ger oss ändå fullt godkänt för detta 3/4!

Nyköping 2019

Har vi klassat upp oss?

Fixa en uppklassning får jag helt enkelt konstatera att det blev inget med det. Nya tag nästa år! Bilden nedan är från när vi bröt Kolsvarunda, första gången den dagen på grund av trasig drivaxel. Vi ser bilden som symbolen för en missad uppseedning.


Har vi åkt många SS-mil?

Många SS-mil tycker jag vi kan sätta check för. I år har vi åkt ca 35 ss mil och därutöver rekat ytterligare 6-7 mil! Detta får symboliseras av Bergslagsrallyt med ca 14 mil SS.


Har vi haft kul?

Ja det har varit sjukt kul att åter få åka mycket rally, reka och tramsa i bilen!

Blev det någon pokal?

Ja i sista försöket så blev det faktiskt en trivsam liten pjäs! Ingen bild på pokalen men här ser vi hur den förtjänades ute i skogarna.

Övriga reflektioner

Ja vi har ju fixat en både funktionell och snygg hemsida, ny logga mm. här vill jag rikta ett varmt tack till Emilia som fixat detta på sin lediga tid.

Design: Emilia Öije.

Årets kohage och årets moment får vi inte glömma:


Vi har haft förmånen att ha familj och vänner med oss på årets tävlingar, tack för att ni lagt Er tid på att hjälpa oss i Sundqvist Motorsport.

Här ser vi teamet i de nya snygga kläderna (tack Millcon) efter ett par motiga dagar i Köping!

Sist men inte minst vill jag tacka två helt centrala personer, ett stort tack till storebror Micke, tillsammans har vi roddat ihop en SM-säsong igen. Sjukt bra jobbat! Den andra som bör uppmärksammas är min kära fru Marielle som förutom att alltid vara med och hålla ihop teamets service, fixa med mat och logistik men även alla gånger du fått gå ut i garaget och varit med och skruva! Tack!!!


2 Comments

Micke says:

november 5, 2019 at 6:51 e m

Tack själv Figge. Jag har haft SJUKT kul i högerstolen, jag ser fram emot 2020.

Reply

Dag says:

november 7, 2019 at 6:27 f m

Well DONE! Perhaps a little Lady Will have some influence on next year, dont forget THAT!!

Reply

Leave a comment